Long Son redding

De campagne van Animals Asia om een einde te maken aan de berengalindustrie in Vietnam kwam vandaag een stap dichterbij toen we de laatste drie overgebleven galberen in de provincie Lang Son hebben gered.

Het is weer een historische redding die het einde markeert van de berengal-industrie in Vietnam, waar Animals Asia al tientallen jaren onvermoeibaar naar toe heeft gewerkt.
De beren krijgen eerst een lekkernij ,dan wordt er een gezondheids onderzoek gedaan en kijken hoe hun conditie is, voordat ze onder narcose gaan. Daarna worden ze voorzichtig in hun transport  kooi gedaan. Op weg naar de vrijheid,  naar het Berenopvangcentrum in Tam Dao, Hanoi Vietnam.
De beren worden naar buiten gedragen om in hun transportkooien te worden geplaatst en ons team zal nu wachten tot ze op natuurlijke wijze wakker worden uit hun verdoving.

We zorgen ervoor dat de beren rustig zijn en genoeg voedsel en water hebben, voordat we vertrekken voor de 4 uur durende reis terug naar ons reservaat.
We kunnen niet wachten om deze dierbare beren naar huis te brengen, waar ze voor het eerst in meer dan 16 jaar het gras onder hun poten zullen voelen, en de zonneschrijn op hun rug.  
We zijn dolblij dat de drie beren en ons reddingsteam veilig in ons reservaat zijn aangekomen.
Maar het echte werk begint nu pas. Deze beren hebben het grootste deel van hun leven ge├»soleerd, bang, gefrustreerd en pijnlijk doorgebracht. Ze moeten leren vertrouwen,  en zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving.