Blog

Het beƫindigen van de berengalindustrie in Vietnam: Een geleidelijke aanpak 2-4-2024

Op 19 maart 2024 organiseerden Animals Asia en het Hanoi Forest Protection Department een gezamenlijke persconferentie in de gemeente Phung Thuong. Deze gemeente staat bekend als de plek met het grootste aantal beren in gevangenschap in het land. Het doel van de conferentie was om het beheer van in gevangenschap levende beren te versterken met als uiteindelijk doel om geen beren meer in de gemeente te hebben. Hierdoor wordt het bewustzijn van de gemeenschap over de bescherming en het behoud van beren vergroot, worden de gezondheidsomstandigheden van de lokale bevolking verbeterd, en wordt een leefomgeving gecreƫerd die in harmonie is met de natuur.

Drie Beren Verhuizen naar Nieuw Verblijf! 9-2-2024

Zoetermeer, 9 februari 2024 - Dankzij de steun van Ciska de Hilster, Stichting Save The Moonbears en onze trouwe supporters, zijn drie van onze beren deze week verhuisd naar een schitterend nieuw verblijf. Oscar, Bella en Boris namen hun intrek in een ruim en uitdagend verblijf dat speciaal voor hen is ontworpen.

 

 

15 Tijgers en luipaarden gered

Tijgers en luipaarden gered uit tijgerboerderij

 

Redding QQ 12-11-2023

Animals Asia redt de beer genaamd QQ.

In al onze jaren waarin we beren uit galboerderijen hebben gered, is het zelden gebleken dat ze een naam hebben gekregen. Maar deze keer is het anders. Dit is het verhaal van een bereneigenaar die van zijn beer houdt.

Help QQ en de generatie verloren beren te redden. 12-11-2023

Red de maanberen van Vietnam - Doneer nu!

In de jaren negentig ondergingen maanberen in Vietnam een duistere periode. Ontelbare beren werden als welpen uit hun natuurlijke habitat ontvoerd, ondergingen pijnlijke galextractie, belandden in circussen of werden opgesloten als exotische huisdieren.

Grootschalige reddingsactie ooit 4-11-2023

Help ons 35 tijgers en 18 luipaarden te redden en te herplaatsen.

Dit wordt onze meest ambitieuze uitdaging ooit, maar we hebben uw hulp nodig om dit te kunnen realiseren. WFFT is recentelijk benaderd over de sluiting van een tijger- en luipaardenboerderij in Noord-Thailand.

Buzz en Amstrong 2-11-2023

Redding Buzz en Amstrong 3 oktober 2023

Sluit je aan bij Animals Asia op deze historische dag waarop we de allereerste twee beren redden in ons splinternieuwe opvangcentrum in Vietnam. We hebben de beren liefkozend de namen Buzz en Armstrong gegeven, als eerbetoon aan de eerste mensen die ooit voet op de maan zetten. 

5 beren gered 29 oktober 2023

Animals Asia heeft vijf maanberen gered uit een galberenboerderij in de buurt van Hanoi, Vietnam. Nog maar een paar jaar geleden zou het ondenkbaar zijn geweest om dit te kunnen bereiken en deze beren te redden. Maar vandaag hebben we, dankzij uw voortdurende steun, vijf dierbare zielen gered van de pijn en het lijden die ze twintig jaar lang hebben doorstaan . 

Olifanten-opvangcentrum 6 oktober 2023

Thailand herbergt populaties van zowel wilde als gedomesticeerde Aziatische olifanten. De binnenlandse bevolking bestaat helaas uit dieren die uit het wild zijn gevangen of in gevangenschap zijn gefokt. Deze dieren zijn getraind/gebroken om te leven en te werken in de toeristen- of houtkapindustrie.

Over het WFFT dierenop-vangcentrum 6 oktober 2023

Sinds de oprichting heeft het WFFT Wildlife Rescue Centre onderdak geboden aan duizenden wilde dieren. Veel van deze dieren worden gerehabiliteerd en weer vrijgelaten in het wild. Degenen die niet kunnen worden vrijgelaten, krijgen voor de rest van hun leven onderdak. Het Wildlife Rescue Centre is de perfecte plek voor vrijwilligerswerk met dieren.