BERENOPVANGCENTRUM

Wij dragen zorg voor berenopvangcentrum in China en Vietnam, waar beren herstellen en verzorgd worden, en waar onze groepen die zich met de beren bezig houden  belangrijke onderzoeksresultaten inzake de uitwerking van gal-extractie verzamelen.


Onze berenopvangcentra in Chengdu (China) en Tam Dao (Vietnam), die van wereldklasse zijn, voorzien de beren van gerieflijke hokken en half-natuurlijke omheinde ruimten, waar ze in veiligheid hun gezondheid kunnen herkrijgen en de verdere jaren van hun leven in gezelschap van andere beren kunnen doorbrengen. Tot op heden zijn 650 beren uit galboerderijen aan onze zorg toevertrouwd.

 

China

Het Chinese Berenopvangentrum in Chengdu was het eerste reservaat van  Animals Asia en het eerste van zijn soort ter wereld. Het was een avontuurlijke onderneming. Het is een veilige haven geworden,  een half-natuurlijk revalidatie-oord, omgeven door een bamboe-bos, en bestemd om de bevrijde galberen in een vertrouwd en stimulerend  gebied de resterende jaren van hun leven te laten doorbrengen.
 
Sinds het jaar 2000, toen de Chinese regering ons toegang verschafte tot een verwaarloosd wild-reservaat en de eerste 63 geredde galberen bij ons werden gebracht, heeft het Centrum voortdurend ontwikkelingen en verbeteringen doorgemaakt. Tegenwoordig staan er 11 berenhuisjes en zijn er 15 natuurlijke en half-natuurlijke omheinde ruimten, waarvan er 2 met speciale voorzieningen voor oude beren of beren met bewegingsproblemen, en 2 andere extra-beveiligde ruimten, voor bruine beren. Deze aparte ruimten kunnen gewoonlijk 250 beren herbergen, afhankelijk van wat de dieren nodig hebben (extra ruimte is bijv. vereist voor beren met speciale problemen).
 

ONS BERENOPVANGCENTRUM IN VIETNAM

Verspreid over een oppervlakte van 11 ha. is er in het reservaat bijna 30.000 m2 half-wilde omheinde ruimte bestemd voor het stimuleren van natuurlijk gedrag bij de beren.  Er staan 5 dubbele berenhuizen, die elk 2 rijen aaneengesloten betonnen hokken bevatten. Elk van die rijen hokken heeft een deur die opent naar een grote omheinde tuin, met zwembadjes, bomen en allerlei bouwsels en meubeltjes,  allemaal om het herstel van de beren te ondersteunen.  Er zijn ook 2 huizen die geen opening naar buiten hebben, er is een gebied met een aantal tunnels met kooien, waarin beren kunnen verblijven om op te knappen na een operatie, en een afgesloten terrein met ruime kooien, waarin pas aangekomen beren gedurende hun quarantaine kunnen verblijven.

Bach Ma ziekenhuis

Het opvangcentrum zal in drie fasen worden gebouwd: Fase één zal bestaan ​​uit twee dubbele berenhuizen met vier verblijven, een quarantainegebied, een dierenartsziekenhuis, een berenzorggebouw, een berenbeheerkantoor en alle essentiële voorzieningen zoals stroom en afval.

Op het moment dat we dit ter perse gaan, zijn we goed op weg met fase één en zodra het quarantainegebied bewoonbaar wordt, wat we in augustus van dit jaar hopen te bereiken, kunnen we beginnen met het redden van beren aan Bach Ma.