Vietnam

Tuffy

Tuffy is helaas niet meer

Lees meer

Freedom R.I.P. 30-3-2020

Freedom is niet meer

Lees meer

Bedankje van Animals Asia

NAMENS ANIMALS ASIA BEDANKEN WIJ U UIT DE GROND VAN ONS HART!

Lees meer

Mai

Mai werd blind ten gevolge van stress en verwaarlozing.

Lees meer

GERED - van ‘Nummer 9’ naar Cloud 9...

“No. 9” en zijn vriendjes zijn bevrijd, dankzij u!

Lees meer

Bazan en Wendles

Bazan en Weldnes eindelijk vrij.

Lees meer

Bao Lam

Na jarenlange opsluiting nu eindelijk vrij

Lees meer

Zes beren gered

Zes beren zijn gered, maar hebben onze hulp nog heel hard nodig !

Lees meer

Weer een beer gered in Vietnam

De bovengenoemde berin zal de 162ste zijn die door Animals Asia

Lees meer

De zes bevrijde beertjes

Het is onmogelijk om niet van jonge beertjes te houden

Lees meer

Het bevrijde beertje Murphy

Het bevrijde beertje Murphy leert lopen.

Lees meer

Een update van de zes geredde beren

Een update van de zes geredde beren

Lees meer

Sam en Simon

Sam en Simon werden bevrijd uit een donkere stal

Lees meer

Bao Lam

Een geredde maanberin stierf.

Lees meer

Rainbow

Rainbow een jaar na de vrijlating

Lees meer

Beerboerderijen in Vietnam.

In Vietnam worden nu meer dan 25 jaar (vanaf ongeveer 1989) Aziatische zwarte beren op beerboerderijen gevangen gehouden. Daarvoór werden de beren doodgeschoten en de gal uit het lichaam genomen. Maar iemand vond uit dat het economischer was de beren levend op te sluiten, zodat men elke dag gal kon aftappen. De dieren zitten in te kleine metalen kooien, niet groter dan de beer zelf.
 

Ze zijn beter bekend onder de naam ‘maanberen’ (één van de acht soorten beren ter wereld), zo genoemd om hun prachtige sikkelvormige geel/gouden markering op hun borst. Deze Aziatische zwarte beren worden dagelijks gemolken voor gal door middel van het diep inbrengen van roestige metalen katheters in de galblaas en/of via permanent open geïnfecteerde gaten in de maag van waaruit de het gal “druppelt”, de zogeheten “free dripping” methode. De beren leiden een leven van marteling voordat zij uiteindelijk een tergend langzame dood sterven als gevolg van chronische infecties.
 

Beren gekooid voor het leven, al langer dan 25 jaar...... Productie-boerderijen voor hun gal...... De tragische realiteit van beerboerderijen is het duidelijkst zichtbaar in de schokkend-slechte fysieke conditie van de beren – van Andrew, Freedom, Belton en Frodo met ontbrekende ledematen als gevolg van berenklemmen in het wild, tot Crystal en Gail waarvan de tanden zijn afgezaagd en nagels van klauwen barbaars voorgoed zijn afgehakt met als reden, dat gal melken dan gemakkelijker is. Verwondingen, als gevolg van de tralies van te kleine kooien, over de gehele lengte van hun toch al door pijn geteisterde lijven..... Hoofdwonden, die duiden op hun mentale trauma, dat zij jarenlang hebben moeten doorstaan, waarbij zij keer op keer hun hoofden tegen de tralies slaan in panische pogingen om hun verstandige geest te blijven stimuleren.