Jonge beer gered in Vietnam

Op zondagavond 11 april 2021

 

Net voor dat het team klaar was met hun werk kwam er een dringend telefoontje binnen van Forest Protection Department(FPD) onze overheidspartners, die met ons samenwerken om een einde te maken aan de berengalindustrie. FPD zij dat ze een beer in beslag hadden genomen en deze naar Tam Dao kwamen brengen, het ging om een mannelijke beer. Het team had slechts 12 uur de tijd om zich voor te bereiden op de nieuwe aankomst. Gewoonlijk zal Animals Asia zelf de beer gaan ophalen, maar vanwege het moeilijk te bereikbare locatie heeft het Staatsbosbeheer de beer rechtstreeks naar ons reservaat gebracht.  

Steun ons om alle 'Nowhere Bears' te bereiken die vastzitten in moeilijk bereikbare gebieden, wees een lichtend licht voor beren die verborgen zijn in de schaduw.Het team heeft de beer de naam  Lam gegeven wat 'Bos' betekent in het Vietnamees, als erkenning voor het leefgebied dat deze beer wreed was ontnomen.Nu begint Lam een nieuw leven, omringd door het prachtige bos van Tam Dao National Park, 60 km ten noorden van Hanoi.
Lam is de 223e beer die naar ons reservaat in Vietnam wordt gebracht, hij weegt ongeveer 100 kg en wordt geschat op 8-10 jaar oud.

Bij aankomst werd Lam gelijk verdoofd om gelijk een snelle gezondheidscontrole  uit te voeren. Hieruit bleek dat Lam, afgezien van een gebroken tand (die snel werd verwijderd) en enkele vroege tekenen van hypertensie (hogebloedruk).“Voor het eerst is hij uit zijn kooi bevrijd, en zijn leven is voor goed veranderd.Dit is wat we het beste kunnen, we staan klaar op elk moment. We moeten wel, want dat is wat we moeten doen om elke beer vrij te krijgen. Soms worden we helemaal niet ingelicht, zoals vandaag, soms moeten we alles laten vallen om ze te gaan halen, maar het is wat we moeten doen voor deze 'Nowhere Bears'. Lam is geen 'Nowhere Bear' meer, nu is hij 'Somebody' en hij zal geliefd zijn voor de rest van zijn leven."In heel Vietnam zijn er op dit moment honderden 'Nowhere Bears'. Beren die vastzitten in donkere, vochtige, vergeten plaatsen. Wil je ervoor zorgen dat we altijd klaar staan voor hen? Altijd klaar om ze te redden, ze een naam te geven, een toekomst en een leven.

Als Lam 30 dagen in quarantaine heeft gezeten en goed genoeg is dan wordt hij verplaats naar de berenverblijven, zodat hij uiteindelijk kan integreren bij onze gevestigde berengroepen. In zijn quarantaine en rehabilitatieproces krijgt hij de beste verzorging. Tot dat hij weer gewoon beer kan zijn. Helpt u mee om meer 'Nowhere Bears' te bereiken en te redden en ze naar een nieuw leven van spel, verrijking en liefde te brengen?