23 oktober 2018 - Verheugend nieuws:

Het Animals Asia-reddingsteam is aangekomen bij een berengalboerderij in de Vietnamese provincie Cao Bang om een  maanberin te redden die 15 jaar lang op een berengalboerderij geïsoleerd in een ijzeren kooi heeft gezeten. Elke dag werd gal bij haar afgetapt t.b.v. de traditionele geneeskunde. Vandaag eindigt haar lijden. Een geweldige ochtend voor ons en voor deze berin in Vietnam na 15 jaar dit leed!

Het ziet ernaar uit dat ze psychologisch getraumatiseerd is, en waarschijnlijk zal haar rehabilitatie  lang duren. Maar we weten dat we haar weer gezond kunnen maken.

Deze prachtige beer is de 200e die  Animals Asia heeft gered in Vietnam.  Ze is verlost van de gruwelijke wreedheden, dankzij de inzet van duizenden mensen over de hele wereld die hebben meegeleefd en gedoneerd  om haar te bevrijden, naar huis te brengen en voor haar te zorgen voor de rest van haar leven.
Stelt u het zich voor…., 15 lange jaren (bijna 6000 dagen!) alleen, in bijna volledige duisternis, gevangen in een ijzeren kooi, zonder enige afleiding of bezigheid, en elke dag een naald in je buik gestoken krijgen voor het aftappen van gal……..
Is het een wonder dat ze getraumatiseerd is?